Varumärken

Här presenteras mina val av eminenta varumärken som jag med glädje och stolthet arbetar med varje dag.

NATURLIG HUDVÅRD

Alex Cosmetic skapar produkter baserat på de finaste och renaste växtbaserade ingredienser i kombination med unika formuleringar för att säkerställa högsta kvalitet. Alex Cosmetics bakgrund är en blandning av botanik-, kosmetik- och läkemedelskunskaper som utvecklas och förts vidare över generationer.

Redan på 40-talet togs de första formuleringarna fram med fokus på örtpeelingar och tillhörande hudvårdskoncept. Användningen av avancerad teknik och insikter i de senaste medicinska och kosmetiska utveckling införlivas i våra produkter. Alex Cosmetic har själva en nära daglig kontakt med laboratorier och kemister för att utveckla och säkerställa högsta kvalitet på samtliga produkter.

Vi använder minimala konserveringsmedel i våra formuleringar och välja endast de ingredienser som är till verklig nytta för huden.

Produkterna i hudvårdsserien som är naturtekniskt framställd kan användas i flera olika kombinationer och är därför lämpliga för omfattande vård av alla hudtyper. Med regelbunden användning blir huden lugnare och starkare och får ett friskare utseende. Vi samarbetar med hudläkare och specialister runtom i Sverige och har en nära relation till produktansvariga på Alex Cosmetic Germany.

Det som gör Alex Cosmetic unikt är dess komposition av handplockade helt naturligt odlade örter (certifieradec ekologiska odlingar) som ligger till grund för våra Ört peelingar. Metoden kallar vi Herbs2peel. Dessa örter, som använts inom örtmedicin och som naturläkemedel många under flera generationer används här som bas till våra Ekologiska örtpeelingar.

De handplockas, skördas och frystorkas – tillredningen sker av Alex Cosmetic i Essen där rätt mängd av vardera ört mixas till en torr bas att användas i salongsbehandlingar (säljs inte till konsument).

Åkerfräken, Salvia, Trampört, Trollhassel, Spirunlina, Ginseng, Bockhornsklöver, Citronmeliss, Havssvamp pulver, Lungört, Ringblomma, Svartkämpe, Kamomill och Aloe vera.

Kunskap är aldrig tungt att bära – som hudterapeut eller läkare kan du arbeta med denna metod och sälja dessa produkter, vi finns inte att köpa på varuhus utan endast hos certifierade återförsäljare.

Besök deras hemsida: alexcosmetic.se

 

DrK Dermal Health Care är ett dermatologiskt pre- och probiotiskt hudföryngrande system för en friskare hud som är utvecklat för att minska inflammatoriska obalanser i huden och förbättra hudens välmående ur alla aspekter, från de basala skikten till hudens mikrobiom. Forskning och hudens anatomi som ett vitalt kroppsorgan är vår passion och därför kan den här produktserien framgångsrikt behandla olika hudtillstånd såsom åldrande, hyperpigmentering, akne, eksem och kronisk hudrodnad.

Med en ständigt pågående vetenskaplig forskning har vi oavbrutet fokus på utveckling av innovativa pre- och probiotiska produkter med en friskare hud som mål.

Denna serie av dermaceutiska appliceringar är unik i jämförelse med allt annat som har presenterats på marknaden för professionell hudvård. Den ger möjlighet för hudterapeuter att uppnå bästa tänkbara behandlingsresultat med hudens välmående i centrum.

Denna serie av dermaceutiska appliceringar är unik i jämförelse med allt annat som har presenterats på marknaden för professionell hudvård.

– Dr. Juanita Kilian

Besök deras hemsida: drkdermalhealth.se

Vetenskapen bakom en naturlig hud

Ett hälsosamt mikrobiom är essentiellt för att hålla huden ung och fräsch längre. Esse kallar det “rewilding” och är vetenskapen bakom att få huden tillbaka i sin naturliga form genom bioteknologi.  Esse skapar rätt förutsättning så att de naturliga mikroberna kan blomstra och på så sätt återställa hudens ekosystem.

Ditt huvudsakliga försvar
Mikrobiom är ett ekosystem med miljarder av olika mikrober som skyddar huden mot patogener. På samma sätt som med din maghälsa så finns det bakterier, svamp och virus som behövs för att skydda huden och att stärka immunförsvaret. De hjälper huden att producera hyaluronsyra och andra mukgörande ämnen medan de stabiliserar hudens ph-värde. På så sätt blir huden lugn och frisk hud som inte enbart ser fräschare ut men som också fördröjer åldrandeprocessen. Huden är kroppens största organ och det är viktigt att ta hand om den.

Moderna hudproblem
Vår moderna livsstil bidrar inte till någon hjälp för våra mikrobiska stöttepelare. Mindre kontakt med naturen än tidigare vilket resulterat i mindre mångfald av mikrobiom. Användningen av kemiska skönhetsprodukter med tensider och parabener bryter ner vårt mikrobiom. Resultatet blir en ökning av känslig hud, akne och andra hudåkommor.

Bioteknologi är svaret
Esse erbjuder vetenskapliga, hållbara och ekologiska lösningar via bioteknologi. Våra produkter skapar en miljö som tillåter den natuliga mikroba floran att väckas till liv igen och blomstra. Prebiotika och probiotika i ekologisk hudvård hjälper till att återställa balansen i huden. Detta kallar vi “rewilding” – resultatet en yngre och hälsosam hud.

Besök deras sida: esseskincare.se