Fotograf: Olivia Sinclair

Om mig

Uppvuxen i ett hem med en mor som var före sin tid och som stod med ena benet i den traditionella västerländska medicinen och sjukvården och med det andra i det djupare holistiska tankesätt starkt influerat av den österländska läkekunskapen, så har jag ända sedan barnsben haft ett stort intresse för människor, hälsa, hud, kropp och själ.

Från att jag var liten har det alltid varit naturligt för mig med att få behandlingar såsom massage och zonterapi och lördagsgodis för mig kunde lika gärna vara ett väldoftande bad och en ljuvlig kräm att smörja in mig med efteråt. Jag drygade ut veckopengen genom att sminka mina kompisar, extrajobba på familjens parfymeri och läsa allt jag kom över inom hälsa och skönhet.

Efter studier inom ekonomi, turism och marknadsföring kände jag att mina rötter kallade på mig och valde därför att 2010 utbilda mig till auktoriserad hud- och spaterapeut på dåvarande Tech Futurum i Landskrona. Utöver den gedigna läroplanen inom bland annat dermatologi och kemi praktiserade jag på salong, spa, parfymeri och hos hudläkare. Efter min examen två år senare fick jag direkt jobb på Erikslund i Ängelholm samt på Salong Karisma i Helsingborg. På Karisma kom jag att arbeta i 11 år.

Jag brinner för både personlig utveckling och att utbilda och inspirera mina kunder och medmänniskor. Under detta decennium jag varit yrkesverksam har jag tagit varje möjlighet att vidareutbilda mig. Detta har resulterat i Gesällbrev och Mästarbrev i hudterapeutyrket, titeln Specialiserad Hudterapeut och till vinnare 2017 som en av de bästa svenska hudterapeuterna enligt det internationella hudvårdsmärket Nimue Skin Technology. Utöver årliga fördjupningar inom respektive hudvårdsmärke och hur man skapar en frisk och hälsosam hud såväl inifrån som utifrån har jag också utbildat mig med olika massagetekniker, aromaterapi och reiki. Mellan 2018 och 2022 satt jag som sekreterare och medlemmarnas regionansvariga för Skåne i Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation (SHR) vilket var enormt givande för mig både som privatperson och i min yrkesroll.

Min väg fram till att bli reflexolog och zonterapeut började vintern 2020 som en hommage till min kära mor. Jag gick en kurs för husbehov och hade tänkte lämna vid det. Tji fick jag då jag själv omgående kände hur effektiv och välgörande behandlingsmetoden är. Mitt intresse var definitivt väckt och under rådande pandemi satt jag hemma och letade efter den mest professionella och intressanta vägen till att bli en fullfjädrad reflexolog Då dök Kairon skolan upp och en av mitt livs mest spännande resor tog sin början.

Under 2023 växte sig tanken om att driva min egna salong sig stark där jag kan utforma verksamheten utefter mina värderingar och tankar. Jag vill skapa en plats för att kunna jobba med ett holistiskt synsätt vilket innebär att behandla hud, kropp, sinne och själ ur ett helhetsperspektiv.

Att vilja jobba som hudterapeut, reflexolog och massör är att vilja jobba med människor. Jag ser så framemot att träffa DIG och att hjälpa DIN hud, kropp, sinne och själ till att må så bra det bara går.

Känn dig varmt välkommen!

Önskar dig allt det bästa,
Lena Rodin